0
  • No products in the cart.
0
  • No products in the cart.

Expositie Alley gallery Hasselt

SolidSolution Expositie

 

SOLID SOLUTION
vernissage 03.06.16 > 19-22u
expo 03.06 – 09.07.16

Bier en brood is een kunstformatie gevestigd in Rotterdam. Jelmer Noordeman en Koen Harmsma ontmantelen onze steden, machines en organismen en gebruiken de rauwe bestandsdelen in hun werk. Een samenspel tussen machinaal strakke en levende organische elementen, die elkaar aanvullen of juist afstoten. De knarsende tandwielen van het vleselijke bestaan worden blootgelegd in veelal zwart-wit werk, waarin strakke minutieuze details en grotere vloeiende vormen dystopisch dansen.

Bij de expositie SOLID SOLUTION richten Koen en Jelmer zich elk met eigen werk op de tergende spanning tussen bepaalde tegenpolen: zwart-wit, organisch-stedelijk, groot-klein, zacht-hard. Solide, brute materialen gaan op in vloeiende oplossingen; een biologische soep met mechanisch brood.

Koen laat de eerste bouwsteen zien van zijn stad Isotopia. Isotopia is een modulair construct, een stad waarin elk blok één functie heeft. Het eerste blok is een 3D-maquette van het residentiële stuk van deze stad, een bouwwerk dat tegelijkertijd bevreemdend en bekend is. Het toont de hypnotiserende ritmes van ramen, groeven en bakstenen, een schoonheid van orde, die tegelijkertijd de onstopbare wals van stedelijke constructie in zich draagt.

Jelmer speelt met de duistere schoonheid die schuilt in onze samenleving en observeert de destructie die voortvloeit uit onze creaties. Bij deze expositie toont hij zwart-wit tekeningen, zeefdrukken en objecten waarin bekende vormen verwringen tot werk dat doordringt tot in de donkere krochten van ons bestaan, waar scheppende en vernietigende krachten om elkaar heen wervelen.